1. Campings Spanje
  2. Andalusië

Onze tips:

  1. Boek hier campings in Spanje.
  2. Bij Interreservation eenvoudig online een camping boeken.
  3. Nog kampeeruitrusting nodig? Ga naar Kampeertotaal.nl
  4. Top campings in Spanje

Andalusië

Een glaasje Sherry, een heerlijke keur aan tapas met op de achtergrond een zwoele flamencodans. Precies. U bent in Andalusië. Deze grote Spaanse regio is het grootste autonome gebied in Spanje. Steden als Sevilla, Granada en Cordoba zijn al decennia lang in trek bij de liefhebbers van cultuur en geschiedenis. Ook andere populaire toeristische trekpleisters zijn te vinden in de Andalusië. Neem bijvoorbeeld de Costa del Sol. Dit grote strand is het hele jaar bevolkt en zelfs in de winter is dit een geliefd oord van de Nederlandse pensionada's.

Fietsen, wandelen en lange trektochten kunt doen in de Sierra Nevada. Dit is het op een na hoogste bergketen van Europa met meer dan zestien toppen boven de drieduizend meter. Wie begint te duizelen bij deze getallen, die kan misschien beter op het strand gaan liggen. Prima te doen in Andalusië met beroemde badplaatsen als Torremolinos en Marbella.

Vanwege de mooie ligging is camping despenaperros een geliefde stadnplaatst vab de toerist die graag als amateurfotograaf op vakantiegaat.

Een prachtige camping ponticiaal op het strand aan de Middellandse Zee is camping las Dunas. En dat naast het 2800 jaar oude dorpje El Puerto de Santa Maria.

Een milieuvriendelijke standplaats vindt u op camping Almayate Costa. De camping heeft zelf een ecologisch zwembad dat wordt gereinigd met zeezout.