1. Campings Spanje
  2. Costa Brava

Onze tips:

  1. Boek hier campings in Spanje.
  2. Bij Interreservation eenvoudig online een camping boeken.
  3. Nog kampeeruitrusting nodig? Ga naar Kampeertotaal.nl
  4. Top campings in Spanje

Costa Brava

De ruige, wilde kust leert de Catalaanse vertaling van deze streek. En dat klopt. De uitlopers van de Pyreneeën hebben de kust omgetoverd tot een zeer woest en wild gebied met rotsformaties die eindigen in zee. Hierdoor wordt de Costa Bravo in Spanje gekenmerkt door een prachtige baaienstructuur waar u heerlijk en soms in alle rust kunt genieten van de Middellandse Zee.

Niet overal is het even rustig. Kustplaatsen als LLoret de Mar zijn door de jaren uitgegroeid tot grote bedevaartsoorden voor de jonge, feestende vakantiegangers. Als u voor de natuur en rust komt is het verstanding om Lloret de Maren en Blanes links te laten liggen. Wilt u echter opgaan in het typische  Spaanse feestgedruis dan moet u deze badplaatsten boven aan uw lijstje zetten. Want het feestleven gaat aan de Costa Brava tot in de hele, hele kleine uurtjes door.

Rustige dorpjes vindt u onder meer rond camping L'Emporda. Bovendien is het fraai gelegen en ligt het op minder dan een kilomter van een vijf kilometer lang strand. Natuurpark Islas Medas met een van de prachtigste zeelandschappen van de Costa Brava ligt om de hoek.

Een vriendelijke familiecamping waarop alles mag en niks moet. De camping Tucan ligt net buiten Lloret waarmee u de massdrukte ontloopt. Toch bent u zo in het kuststadje. Een taxi is maar 6 euro. Maar ook op de camping is meer dan voldoende vertier te vinden.

Wilt u er lekker op uit trekken om een aantal bezienswaardigheden te zien. Dan zal een verblijf op camping Mas Nou is misschien wel aanspreken. Een Dalimuseum, eeuwenoude kloosters, de ruines van Empuries liggen allemaal op een steenworpafstand van deze standplaats.